Elektrische apparaten

 • Afval halen en brengen mogelijk Afval halen en brengen mogelijk
 • Verminderde CO2-uitstoot Verminderde CO2-uitstoot
 • Duurzame oplossingen Duurzame oplossingen
 • Circulaire economie Circulaire economie
 • Goede prijs kwaliteit verhouding Goede prijs kwaliteit verhouding

Recycle elektrische apparaten met Prins recycling

Of je nu ondernemer bent of particulier in Groningen of ergens anders in Noord-Nederland, elektrische apparaten recyclen doe je bij mij: Teye Prins van Prins Recycling. De recycling van elektrische apparaten is vaak het vergeten kind als het op recycling aankomt en dat is natuurlijk zonde. In Nederland komt jaarlijks namelijk zo’n 40 miljoen kilo aan elektrische apparaten bij het restafval terecht. Opgeteld hebben deze apparaten een waarde van ongeveer 73 miljoen euro. Met de recycling van elektrische apparaten draag je dus effectief bij aan een beter milieu en een circulaire economie. Lees snel verder hoe ik je help met de recycling van elektrische apparaten of neem vandaag nog contact op om een afspraak te maken.

Elektrische apparaten recyclen: voordelen

Door je elektrische apparaten te laten recyclen door Prins Recycling, zorg je ervoor dat je als ondernemer of als particulier tijd en geld bespaart. Ik zorg ervoor dat al je elektrische apparaten op de juiste manier verwerkt worden, zodat ze gedemonteerd kunnen worden en als grondstof kunnen worden gebruikt. Ga met mij voor de recycling van elektrische apparaten en je bent verzekerd van het volgende:

 • Duurzame insteek
 • Duidelijke communicatie
 • Meedenkend
 • Snel een afspraak mogelijk
 • Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding
Recycling van oude elektronische apparaten
Recycle bedrijf Prins Recycling

Nut van elektrische apparaten recyclen

De recycling van elektrische apparaten is bijzonder nuttig. Alle elektrische apparaten, met of zonder snoer, vallen uiteindelijk onder elektronisch afval. Hierbij denk je aan kleine elektrische apparaten, zoals telefoons en laders, maar ook aan grote elektrische apparaten, zoals computers, witgoed en bruingoed. Elektrische apparaten zijn goed voor recyclen omdat ze veel herbruikbaar materiaal bevatten. Hierbij denk je aan koper, glas, zilver, goud, ijzer en aluminium. Nadat ik je elektrische apparaten heb ingezameld, worden ze gedemonteerd. Vervolgens worden de herbruikbare materialen verwijderd om daarna als grondstof opnieuw te worden ingezet. Ik vertel u graag meer over hoe de recycling van elektrische apparaten precies in zijn werking gaat.

Voorsortering

Het eerste wat er gebeurd na inzameling is de voorsortering. In dit deel van het recyclingproces worden de diverse onderdelen van elkaar verwijderd. Denk hierbij aan accu’s en batterijen die worden verwijderd en apart verwerkt worden. Daarnaast worden ook snoeren en andere herbruikbare delen verwijderd en apart gehouden.

Vermaling

Vervolgens wordt al het overgebleven materiaal in kleinere stukken gebroken om vervolgens vermalen te worden. Dit gebeurt door middel van een hamermolen.

Nasortering

Al het vermalen materiaal wordt vervolgens gesorteerd door middel van windzifting of magneten. Het teruggewonnen materiaal wordt daarna ingezet als grondstof. Bijvoorbeeld: van een klein elektrisch apparaat, zoals een koffiezetapparaat, kan ongeveer 65% als grondstof worden gebruikt. Dat is hét grote voordeel van de recycling van elektrische apparaten.

Recycling bespaart tijd en geld

Als recyclingbedrijf help ik ondernemers en particulieren. Ik weet als geen ander hoe druk en tijdrovend het leven van een ondernemer kan zijn. Ik snap dan ook heel goed dat het recyclen van elektrische apparaten er bij in kan schieten. Door ervoor te kiezen je elektrische apparaten te laten recyclen door Prins Recycling, bezorg je jezelf veel extra tijd. Ten eerste hoef je het afval namelijk niet zelf te sorteren of weg te brengen, want dat doe ik voor je. Ten tweede bespaar je er ook geld mee doordat je geen vervoerskosten hebt.

Duurzaam ondernemen met recycling

Door voor het recyclen van elektrische apparaten te kiezen, ben je als klap op de vuurpijl ook bezig met maatschappelijk verantwoord ondernemen. Uit onderzoek van Dossier Duurzaam 2019 van b-open blijkt dat 76% van de consumenten positiever staat tegenover bedrijven die duurzaam ondernemen. Ben je een particulier? Dan is de recycling van elektrische apparaten aan te raden omdat het je veel tijd oplevert en vervoerskosten scheelt. Zo kun je met de recycling van elektrische apparaten simpel en voordelig een bijdrage leveren aan een beter milieu, minder CO2 uitstoot en een circulaire economie.

Prins Recycling - Recycle bedrijf hero

DRAAG JE STEENTJE BIJ AAN EEN DUURZAME TOEKOMST

Neem contact op voor de recycling van elektrische apparaten

Wil je meer weten over wat ik voor je kan betekenen op het gebied van de recycling van elektrische apparaten? Wil je als ondernemer in Groningen of Noord-Nederland niet teveel geld, tijd en energie kwijt zijn aan het milieuvriendelijk afvoeren van je oude apparatuur? Ga dan voor Prins Recycling. Ik voer je elektrische apparaten af en ik zorg ervoor dat deze weer als nuttige nieuwe grondstoffen kunnen dienen. Neem gerust contact met me op voor meer informatie of voor een afspraak om je afval op te laten halen. Je bereikt mijn recycling bedrijf telefonisch via 06 – 38241993 en per mail via info@prinsrecycling.nl. Bij mij reken je altijd op een snelle afspraak!

Waar kunnen we je bij helpen?

Vul het formulier in voor een offerte of meer informatie

  CONTACT OPNEMEN

  Neem contact op voor het recyclen van uw materialen  ×