EPS / Piepschuim

 • Afval halen en brengen mogelijk Afval halen en brengen mogelijk
 • Verminderde CO2-uitstoot Verminderde CO2-uitstoot
 • Duurzame oplossingen Duurzame oplossingen
 • Circulaire economie Circulaire economie
 • Goede prijs kwaliteit verhouding Goede prijs kwaliteit verhouding

EPS / Piepschuim recycling door Prins Recycling

Ben je ondernemer in Groningen of ergens anders in Noord-Nederland en hou je regelmatig grote hoeveelheden piepschuim afval over? Ben je een particulier en heb je piepschuim afval waar je op een milieuvriendelijke manier vanaf wil? Dan staat Teye Prins van Prins Recycling voor je klaar voor al je piepschuim recycling. Ook wel EPS recycling genoemd. Als recyclingbedrijf zorg ik ervoor dat al je piepschuim op de juiste manier wordt afgevoerd en weer wordt gebruikt als nieuw piepschuim. Zo ben je duurzaam en milieuvriendelijke bezig én draag je bij aan een circulaire economie. Lees snel verder hoe ik je help met piepschuim recycling of neem vandaag nog contact op om een afspraak te maken voor EPS recycling.

Voordelen van mijn recyclingbedrijf

Door voor de piepschuim recycling van Prins Recycling te kiezen, hoef je je geen zorgen meer te maken of jouw EPS afval wel op de juiste manier verwerkt wordt. Zowel bedrijven als particulieren kunnen er bij mij op rekenen dat al het piepschuim op de juiste manier wordt verwerkt en duurzaam opnieuw gebruikt wordt. Door voor mij te kiezen, geniet je van de volgende voordelen:

 • Duurzame insteek
 • Duidelijke communicatie
 • Meedenkend
 • Snel een afspraak mogelijk
 • Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding

Gebruik van piepschuim

Als recyclingbedrijf voer ik verschillende soorten schadelijk materiaal af voor bedrijven en particulieren. Eén van deze afvalsoorten is piepschuim, ook wel EPS genoemd. EPS staat voor Expanded Polystyreen en is gemaakt op basis van aardolie. EPS wordt in het dagelijks leven gebruikt voor de bescherming van goederen tijdens het transporteren. Denk maar aan witgoed of andere apparaten. Daarnaast vind je piepschuim ook veel terug in de bouwsector, zoals in de wegenbouw, als dak- en vloerisolatie en voor het isoleren van spouwmuren en als gevelisolatie. Ondanks dat piepschuim handig is voor veel toepassingen, is het ook niet biologisch afbreekbaar. Hierdoor blijft het na gebruik vaak achter in de natuur met alle schadelijke gevolgen van dien. Door voor onze piepschuim recycling te kiezen, voorkom je dit.

EPS - Piepschuim verwerken
EPS - Piepschuim verwerkt

De werkwijze bij EPS recycling

Dat piepschuim niet biologisch afbreekbaar is, heeft zijn voordelen zodra het aankomt op recycling. Doordat het duurzaam is, is het, mits goed gescheiden ingezameld, 100% geschikt voor recycling. Ik zamel je piepschuim afval droog, wit en schoon in. Het EPS mag niet vuil zijn met veegvuil, plakband, stickers of etiketten. Dit geldt ook voor lijmresten, olie, vet of ander afval dat eventueel gevaarlijk kan zijn. Zodra ik het piepschuim heb ingezameld, pers ik het samen met een speciaal ontwikkelde pers tot een compact blok. Daarna stuur ik het door naar een gespecialiseerd ander recyclebedrijf dat ervoor zorgt dat het EPS tot nieuw bruikbaar piepschuim wordt gemaakt. Zo heb je met piepschuim recycling bijgedragen aan een beter milieu en een circulaire economie.

Meer tijd en geld over met recycling

Als recyclingbedrijf sta ik klaar voor zowel ondernemers als particulieren. Ik weet uit mijn eigen ervaring maar al te goed hoe druk het leven als ondernemer kan zijn. Ik weet dat het een uitdaging kan zijn om EPS afval op de goede manier te recyclen. Door de recycling aan mij over te laten, ontzorg je jezelf. Het levert je extra tijd op en je bespaart er ook nog eens vervoerskosten mee. Tot slot biedt EPS recycling je als ondernemer ook nog eens een goede naam. Uit onderzoek van Dossier Duurzaam 2019 van b-open blijkt dat 76% van de consumenten positiever staat tegenover bedrijven die duurzaam ondernemen. Ben je een particulier? Dan is piepschuim recycling nuttig omdat het je een hoop gedoe scheelt in je verder toch al drukke schema. Heb je net iets gekocht dat ingepakt was in flink wat piepschuim? Laat mij je EPS ophalen voor recycling en je weet dat je een bijdrage hebt geleverd aan een beter milieu, een circulaire economie en een betere wereld!

DRAAG JE STEENTJE BIJ AAN EEN DUURZAME TOEKOMST

Neem contact op voor Piepschuim recycling / EPS recycling

Wil je meer informatie over wat ik voor je kan doen op het gebied van piepschuim recycling? Wil je als ondernemer in Groningen of Noord-Nederland niet teveel geld, tijd en moeite kwijt zijn aan het milieuvriendelijk afvoeren van EPS? Ga dan voor Prins Recycling. Ik haal je piepschuim op en zorg ervoor dat alles op de juiste plek terecht komt. Neem gerust contact met me op voor meer informatie of voor een afspraak om je afval op te laten halen. Je bereikt mijn recycling bedrijf telefonisch via 06 – 38241993 en per mail via info@prinsrecycling.nl. Je hoort dan bijzonder snel van me!

Waar kunnen we je bij helpen?

Vul het formulier in voor een offerte of meer informatie

  CONTACT OPNEMEN

  Neem contact op voor het recyclen van uw materialen  ×