Over ons

 • Afval halen en brengen mogelijk Afval halen en brengen mogelijk
 • Verminderde CO2-uitstoot Verminderde CO2-uitstoot
 • Duurzame oplossingen Duurzame oplossingen
 • Circulaire economie Circulaire economie
 • Goede prijs kwaliteit verhouding Goede prijs kwaliteit verhouding

Recycle bedrijf Prins Recycling

Laat ik me even voorstellen: mijn naam is Teye Prins en ik ben zelfstandig ondernemer in Noord-Nederland. In de afgelopen jaren dat ik als ondernemer actief ben, heb ik veel gewerkt met materialen, zoals piepschuim, plastic, apparaten en papiersoorten. Omdat ik merkte dat het afvoeren van al deze materialen me veel tijd en geld kostte, ben ik na gaan denken over makkelijkere en efficiëntere manieren om milieubelastende stoffen en materialen af te voeren. Na veel onderzoek, oriëntatie en voorbereiding ben ik uiteindelijk gestart met mijn eigen recycle bedrijf: Prins Recycling! Bedrijven én particulieren kunnen hier terecht voor het af laten voeren van diverse afvalmaterialen.

Recycle bedrijf Prins Recycling

De voordelen van mijn recycle bedrijf

Door te kiezen voor mijn recycle bedrijf ontzorg je jezelf volledig op het gebied van duurzaam afval inleveren en recycling. Om zoveel mogelijk bij te dragen aan een beter milieu, sta ik voor zowel particulieren als bedrijven klaar. Bij mijn recycle bedrijf ben je altijd verzekerd van de volgende voordelen:

 • Duurzame insteek
 • Duidelijke communicatie
 • Meedenkend
 • Snel een afspraak mogelijk
 • Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding

Af te voeren materialen

Prins Recycling voert als recycle bedrijf in Groningen en Noord-Nederland verschillende schadelijke materialen voor je af. Denk hierbij aan piepschuim, schoon dun doorzichtig plastic, oude apparaten, lampen en karton. Plastic en piepschuim zijn als materialen niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Alhoewel ze voor veel toepassingen erg nuttig zijn, zijn ze helaas ook erg schadelijk voor het milieu. Dit komt voornamelijk door de stof polystyreen, één van de meest gebruikte stoffen in plastic producten, zoals verpakkingsmaterialen. In piepschuim zit zogenaamd geëxpandeerd polystyreen (EPS) en geëxtrudeerd polystyreen (XPS). Dit materiaal is niet biologisch afbreekbaar en blijft lang in de natuur rondslingeren. Als recycle bedrijf, ook wel recyclage bedrijf genoemd, is het mijn missie om dit te voorkomen en ervoor te zorgen dat plastic, piepschuim en andere stoffen na gebruik weer worden hergebruikt. Zo draagt mijn recycle bedrijf samen met andere afval recycling bedrijven bij aan een circulaire economie.

Werkwijze

In het dagelijks leven blijven zowel bedrijven als particulieren met flink wat afval zitten. In Nederland produceren we per persoon per jaar ongeveer 500 kilo aan afval. Bedrijven in Nederland produceren jaarlijks zelf meer dan een miljard kilo aan bedrijfsafval. Om een bijdrage te leveren en ervoor te zorgen dat al dit afval gerecycled wordt, ga ik als recycle bedrijf langs bij particulieren en bedrijven om zoveel mogelijk geschikt afval op te halen. Met een speciale pers druk ik al dit afval dusdanig totdat er een klein blok overblijft. Deze blokken aan afvalmaterialen verkoop ik vervolgens weer door aan een groter recycling bedrijf. Zo weet je als bedrijf en als particulier zeker dat jouw afvalmateriaal milieuvriendelijk hergebruikt wordt.

EPS - Piepschuim en karton buiten

Wij komen per keuken uw EPS, karton, hout en plastic afval ophalen. Dit kunt u aanbieden zoals op de bovenstaande foto staat afgebeeld.

EPS - Piepschuim opslag

Toepassing van hergebruikt afval

Zoals eerder vermeld is piepschuim niet biologisch afbreekbaar. Waar dit in de eerste instantie slecht nieuws is, is dit voor het recycle proces juist heel erg fijn! Het zorgt er namelijk voor dat piepschuim (EPS) eindeloos te hergebruiken is. Als recycle bedrijf zorg ik er dan ook voor dat piepschuim bij de juiste partijen terecht komt voor hergebruik. Zo wordt EPS veel gebruikt in de wegenbouw als ondergrond en opnieuw als piepschuim ter bescherming van bijvoorbeeld witgoed bij transport. Daarnaast wordt het ook gebruikt als hoogwaardige grondstof voor de productie van nieuwe isolatiepanelen. Zo wordt met EPS afval energie bespaart en wordt de CO2-uitstoot vermindert.

Dit recycle bedrijf ontzorgt je helemaal

Als recycle bedrijf ontzorg ik bedrijven en particulieren volledig. Als ondernemer snap ik als geen ander hoe druk het kan zijn in het bedrijfsleven. Veel bedrijven ervaren het dan ook als een last om de (vele) afvalmaterialen op de juiste manieren te verwerken of te recyclen. Daarom komt ik gewoon bij je langs om alle afvalmaterialen, die geschikt zijn voor recycling, op te halen. Niet alleen levert dit bedrijven tijd op maar het scheelt ook nog eens in afvoerkosten. Tot slot blijkt uit onderzoek van Dossier Duurzaam 2019 van b-open dat 76% van de consumenten meer sympathie heeft voor bedrijven die bijdragen aan een betere wereld. Voor particulieren is een recycle bedrijf interessant omdat je het als gemiddelde Nederlander maar druk hebt in het dagelijks leven. Doordat ik als recycle bedrijf je afval op kom halen, weet je dat je moeiteloos hebt bijgedragen aan een betere wereld!

DRAAG JE STEENTJE BIJ AAN EEN DUURZAME TOEKOMST

Neem contact op met recycle bedrijf Prins Recycling

Wil je meer weten over mij en mijn recycle bedrijf? Wil je bijdragen aan een betere wereld en een circulaire economie? Wil je dat doen zonder dat het je teveel moeite, tijd en geld kost? Dat kan door voor mijn recycle bedrijf te kiezen! Zowel bedrijven als particulieren kunnen in Groningen en in Noord-Nederland bij mij terecht. Ik haal je materialen op en zorg ervoor dat deze bij de juiste grotere recycling bedrijven terecht komen. Neem gerust contact met me op voor meer informatie of voor een afspraak om je afval op te laten halen. Je bereikt mijn recycling bedrijf telefonisch via 06 – 38241993 en per mail via info@prinsrecycling.nl. Je hoort dan bijzonder snel van me!

Waar kunnen we je bij helpen?

Vul het formulier in voor een offerte of meer informatie

  CONTACT OPNEMEN

  Neem contact op voor het recyclen van uw materialen  ×