Papier en karton

 • Afval halen en brengen mogelijk Afval halen en brengen mogelijk
 • Verminderde CO2-uitstoot Verminderde CO2-uitstoot
 • Duurzame oplossingen Duurzame oplossingen
 • Circulaire economie Circulaire economie
 • Goede prijs kwaliteit verhouding Goede prijs kwaliteit verhouding

Prins Recycling voor al je karton en papier recycling

Of je nu een ondernemer bent in Groningen of een particulier in de omgeving Noord-Nederland, we krijgen allemaal met (veel) papierafval te maken. Wil je jezelf ontzorgen in deze last? Laat je papier recycling dan over aan mij: Teye Prins van Prins Recycling. Met mijn recyclingbedrijf zorg ik ervoor dat al je papier en karton op de juiste manier afgevoerd én verwerkt wordt. Zo bespaar je jezelf tijd en moeite, maar weet je toch zeker dat je duurzaam en milieubewust bezig bent. Daarnaast lever je op deze manier een bijdrage aan een circulaire economie. Lees vooral snel verder hoe ik je help met papier recycling of neem direct contact op voor een afspraak of meer informatie.

EPS - Piepschuim en karton buiten

Prins Recycling – Voordelen voor jou

Als je als bedrijf of als particulier met (uitzonderlijk) veel papier- en kartonafval blijft zitten, sta ik klaar om langs te komen, je papier en karton op te halen en op de juiste manier te verwerken door middel van papier recycling. Kies voor Prins Recycling en je bent verzekerd van het volgende:

 • Duurzame insteek
 • Duidelijke communicatie
 • Meedenkend
 • Snel een afspraak mogelijk
 • Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding

De recycling van papier en karton

Papier en karton worden geproduceerd door middel van houtvezels. Deze houtvezels worden verkregen door het kappen van bomen. Gelukkig is papier 100% recyclebaar en kan oud papier worden gebruikt voor de productie van nieuw papier. Zo zorgt papier recycling ervoor dat er minder bomen gekapt hoeven te worden. Papier is een grote boosdoener als het aankomt op de kap van bomen. Dit komt doordat papier dagelijks voor veel toepassingen wordt gebruikt. Denk maar aan kranten, folders, tijdschriften, brochures en verpakkingen. Ook kleinere papieren benodigdheden, waar je misschien niet bij stil staat, kunnen grote vervuilers zijn. Een boodschappenlijstje gebruik je bijvoorbeeld één keer en gooi je daarna weer weg. Doordat ik dit oud papier en karton bij je op kom halen, maak ik papier recycling een stuk makkelijker en toegankelijker. Zo voorkom je dat papier onnodig weggegooid wordt en bomen onnodig veel gekapt moeten worden.

Recycle bedrijf Prins Recycling

Het recycleproces van papier

De houtvezels die in papier zitten kunnen bij recycling hergebruikt worden. Helaas is het zo dat houtvezels bij elke recycling een stukje afbreken. Hierdoor kunnen ze maximaal zeven keer worden hergebruikt. Ik kom papier en karton bij je ophalen om het vervolgens te sorteren en te vermalen. Dit zorgt ervoor dat alle papiervezels loskomen en er een brij aan vezels ontstaat. Door middel van lucht drijven de inktresten naar de oppervlakte. In de laatste stap van de papier recycling wordt de pulp gebleekt door middel van zuurstof, ozon en waterstofperoxide. Het bleekproces is essentieel om van oud papier weer nieuw bruikbaar papier te maken. Na dit recyclingproces is de hele handel klaar om omgetoverd te worden tot nieuw papier.

Prins Recycling - Professioneel recycle bedrijf

Papier recycling ontzorgt iedereen

Zowel ondernemers als particulieren krijgen in het dagelijks leven met veel papier- en kartonafval te maken. Als ondernemer zijnde begrijp ik heel goed dat opstapelend papier en karton veel ruimte in beslag neemt. Je wil dan ook dat dit afgevoerd wordt zodra het nodig is. Door voor papier recycling door mij te kiezen, ontzorg je jezelf volledig hierin. Ik haal het bij je op en ik regel de rest. Dit bespaart je ook nog eens veel transportkosten! Een fijn extraatje is ook nog dat duurzaam bezig zijn goede marketing voor je onderneming is. Uit onderzoek van Dossier Duurzaam 2019 van b-open blijkt namelijk dat 76% van de consumenten positiever staat tegenover bedrijven die oog hebben voor het milieu. Ben je een particulier? Dan is het ook goed mogelijk dat je met veel oud papier en karton zit. Gun jezelf wat meer ruimte in je volle agenda en laat mij je oud papier ophalen en recyclen. Zo heb je meer tijd over voor belangrijke dingen én heb je bijgedragen aan een betere wereld en een circulaire economie.

DRAAG JE STEENTJE BIJ AAN EEN DUURZAME TOEKOMST

Neem contact op

Wil je meer weten over hoe ik je kan helpen met papier recycling? Ben je als ondernemer in Groningen of ergens anders in Noord-Nederland van plan om minder geld, tijd en gedoe kwijt te zijn aan papier recycling? Kies dan voor Prins Recycling. Ik voer al je oud papier en karton af en ik zorg ervoor dat het op de juiste manier wordt gebruikt voor de productie van nieuw papier. Neem gerust contact met me op voor meer informatie of voor een afspraak om je afval op te laten halen. Je bereikt mijn recycling bedrijf telefonisch via 06 – 38241993 en per mail via info@prinsrecycling.nl. Bij kun je altijd op een snelle reactie rekenen.

Waar kunnen we je bij helpen?

Vul het formulier in voor een offerte of meer informatie

  CONTACT OPNEMEN

  Neem contact op voor het recyclen van uw materialen  ×