Plastic

 • Afval halen en brengen mogelijk Afval halen en brengen mogelijk
 • Verminderde CO2-uitstoot Verminderde CO2-uitstoot
 • Duurzame oplossingen Duurzame oplossingen
 • Circulaire economie Circulaire economie
 • Goede prijs kwaliteit verhouding Goede prijs kwaliteit verhouding

Plastic recycle bedrijf: Prins Recycling

Of je nu een ondernemer bent met een eigen bedrijf of een particulier, we krijgen allemaal te maken met plastic afval. Dat plastic niet goed is voor het milieu, is inmiddels alom bekend. Daarom sta ik, Teye Prins, van Prins Recycling klaar voor het recyclen van je plastic afval. Als de beste onder de recyclingbedrijven in Noord-Nederland en Groningen, zorg ik ervoor dat al je plastic op de correcte manier wordt afgevoerd, verwerkt en weer als grondstof kan worden gebruikt. Zo ben jij als ondernemer of particulier duurzaam en milieuvriendelijk bezig én draag je bij aan een circulaire economie. Lees gauw verder hoe ik je help met plastic recycling of neem vandaag nog contact op om een afspraak te maken voor plastic recycling.

Recycle bedrijf Prins Recycling

Voordelen van mijn plastic recycle bedrijf

Door plastic recycling aan Prins Recycling over te laten, ben je verzekerd van een plastic recycle bedrijf dat plastic op de juiste manier verwerkt tegen een aantrekkelijk tarief. Zowel bedrijven als particulieren kunnen er bij mij op rekenen dat al het ingeleverde plastic weer nuttig opnieuw als grondstof voor nieuwe producten kan dienen. Ga voor mij voor al je plastic recycling en profiteer van het volgende:

 • Duurzame insteek
 • Duidelijke communicatie
 • Meedenkend
 • Snel een afspraak mogelijk
 • Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding

Gerecycled plastic

Veel plastic producten zijn op zichzelf niet gemaakt om opnieuw te gebruiken. Gelukkig kan, door middel van recycling, het plastic zelf wél hergebruikt worden. Bij het recyclen van plastic wordt er kunststofgranulaat van gemaakt. Dit vormt weer een basismateriaal voor nieuwe producten. Naast dit basismateriaal wordt uit plastic recycling ook het restmateriaal weer nuttig ingezet. Zo wordt er zo min mogelijk plastic verspild en zo komt er dus zo min mogelijk plastic onnodig vervuild in de natuur terecht.

Soorten plastic

Als plastic recycling bedrijf zamel ik diverse soorten plastic in. Er zijn nu eenmaal veel verschillende soorten plastic, zoals:

 • polyethyleentereftalaat (PET)
 • polystyreen (PS)
 • polypropyleen (PP)
 • polymelkzuur (PLA)
 • en nog veel meer!

Alle soorten plastic hebben hun eigen eigenschappen en kunnen na recycling dus weer ergens anders voor gebruikt worden. Zo wordt PET vooral gebruikt voor nieuwe plastic flessen en PP voor bijvoorbeeld rietjes en plastic bakjes. Je gerecyclede plastic is dus handig voor veel uiteenlopende doeleinden.

Plastic recycling berg plastic

Werkwijze plastic recycling bedrijven

Er zijn dus verschillende soorten plastic. Die hebben allemaal hun eigen recyclingcode. Door plastic op de juiste manier te recyclen, zorg ik ervoor dat jouw plastic afval optimaal hergebruikt wordt. Als plastic recycling bedrijf, recycle ik plastic als volgt:

 • Je levert je plastic afval bij mij in waarna ik het afvoer
 • Als plastic recycle bedrijf scheid ik het plastic afval en verwijder ik eventueel afval dat er niet bijhoort
 • Vervolgens wordt al het recyclebare plastic vermalen en verfijnd tot kunststofgranulaat om gebruikt te worden voor nieuwe plastic verpakking e.d.
 • Al het restafval wordt verbrand

Op deze manier krijgt jouw plastic afval een tweede, derde of zelfs vierde leven. Zo heb je met recycling bijgedragen aan een beter milieu, een duurzame wereld en een circulaire economie.

Meer tijd en geld over met recycling

Als plastic recycle bedrijf sta ik paraat voor zowel bedrijven als particulieren. Als ondernemer weet ik als geen ander hoe druk het bedrijfsleven kan zijn. Plastic afval gescheiden houden en recyclen kan dan ook zeker een uitdaging zijn. Door mijn plastic recycling bedrijf in te schakelen, hoef je je hier geen zorgen om te maken. Het enige wat je hoeft te doen is je plastic afval apart houden. Ik doe de rest! Doordat ik je plastic afval voor recycling op kom halen, bespaar je transportkosten én houd je tijd over voor andere zaken. Als klap op de vuurpijl biedt plastic recycling je ook nog eens een goede naam voor je klanten. Uit onderzoek van Dossier Duurzaam 2019 van b-open blijkt namelijk dat 76% van de consumenten positiever staat tegenover bedrijven die duurzaam ondernemen. Ben je een particulier? Dan is plastic recycling door mijn bedrijf handig, omdat het je een hoop gedoe bespaart in je verder toch al drukke schema. Laat mij je plastic afval ophalen voor recycling en je weet dat je hebt bijgedragen aan een beter milieu, een circulaire economie en een betere wereld!

DRAAG JE STEENTJE BIJ AAN EEN DUURZAME TOEKOMST

Neem contact op voor plastic recycling

Wil je meer weten over wat Prins Recycling voor je kan betekenen op het gebied van plastic recycling? Wil je als ondernemer in Groningen of ergens anders in Noord-Nederland minder tijd, geld en moeite kwijt zijn aan plastic recycling? Kies dan voor mij als beste optie onder de plastic recycling bedrijven. Ik zorg ervoor dat plastic een volgende leven krijgt en niet onnodig in de natuur terecht komt. Neem gerust contact met me op voor meer informatie of voor een afspraak om je afval op te laten halen. Je bereikt mijn recycling bedrijf telefonisch via 06 – 38241993 en per mail via info@prinsrecycling.nl. Je hoort dan bijzonder snel van me!

Waar kunnen we je bij helpen?

Vul het formulier in voor een offerte of meer informatie

  CONTACT OPNEMEN

  Neem contact op voor het recyclen van uw materialen  ×