Recycling bedrijven

 • Afval halen en brengen mogelijk Afval halen en brengen mogelijk
 • Verminderde CO2-uitstoot Verminderde CO2-uitstoot
 • Duurzame oplossingen Duurzame oplossingen
 • Circulaire economie Circulaire economie
 • Goede prijs kwaliteit verhouding Goede prijs kwaliteit verhouding

Op zoek naar recyclingbedrijven? Prins Recycling!

Ben je als bedrijf of als particulier op zoek naar recycling bedrijven in Groningen of ergens anders in Noord-Nederland? Dan staat Teye Prins van Prins Recycling voor je klaar! Als ondernemer ben ik actief als recyclingbedrijf in het efficiënt en eenvoudig afvoeren van milieubelastende materialen, zoals piepschuim (EPS), plastic, apparaten en papiersoorten. Wie op zoek is naar recyclingbedrijven kan bij mij terecht. Ik haal eenvoudig en snel je milieubelastende afval op om het vervolgens op een milieuvriendelijke manier te recyclen. Neem gerust contact met me op voor vragen of voor een afspraak of lees snel verder hoe recycling bedrijven zoals ik je helpen met duurzaamheid en bijdragen aan een circulaire economie.

Recycle bedrijf Prins Recycling

Recycling bedrijven – Voordelen

Door te kiezen voor recycling bedrijven, zoals Prins Recycling, ontzorg je jezelf compleet op het gebied van duurzaam afval inleveren en hergebruiken. Om optimaal bij te dragen aan een beter milieu, sta ik voor zowel particulieren als bedrijven klaar. Bij mijn recycle bedrijf reken je altijd op het volgende:

 • Duurzame insteek
 • Duidelijke communicatie
 • Meedenkend
 • Snel een afspraak mogelijk
 • Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding

Materialen afvoeren

Recyclingbedrijven voeren verschillende schadelijke materialen af voor bedrijven en particulieren. Voorbeelden hiervan zijn piepschuim, schoon dun en doorzichtig plastic, oude apparatuur, lampen en karton. Plastic en piepschuim zijn in het dagelijks leven bijna ondenkbaar geworden. Deze materialen zijn dan wel bijzonder nuttig, ze zijn helaas ook bijzonder schadelijke voor de natuur. Dit wordt met name veroorzaakt door de stof polystyreen, één van de meest gebruikte materialen in plastic producten, zoals verpakkingen. Piepschuim bevat daarbij ook geëxpandeerd polystyreen (EPS) en geëxtrudeerd polystyreen (XPS). Deze stoffen zijn niet biologisch afbreekbaar en ze blijven dan ook bestaan binnen de natuur met alle gevolgen van dien. Recyclingbedrijven zoals Prins recycling hebben als missie om dit te voorkomen en ervoor te zorgen dat plastic, piepschuim en andere stoffen na gebruik opnieuw toegepast worden. Zo dragen recycling bedrijven bij aan de circulaire economie.

Onze aanpak

Bedrijven en particulieren blijven elke dag met een grote hoeveelheid afval achter. In Nederland produceren we per persoon jaarlijks ongeveer 500 kilo aan afval. Bedrijven in Nederland produceren per jaar zelfs meer dan een miljard kilo aan afval. Als bijdrage aan recycling en een betere wereld, gaan recycling bedrijven zoals dat van ons bij particulieren en bedrijven langs om zoveel mogelijk geschikt afval in te zamelen. Met een speciaal ontwikkelde pers, pers ik dit afval tot een compact afval blok. Deze blokken aan afvalmaterialen verkoop ik vervolgens weer door aan de grotere recyclingbedrijven. Zo ben je als bedrijf en als particulier verzekerd dat jouw afvalmateriaal milieuvriendelijk hergebruikt wordt.

EPS - Piepschuim steekwagen
EPS - Piepschuim opslag

Afval hergebruiken

Zoals gezegd is piepschuim niet biologisch afbreekbaar. Waar dit in principe slecht nieuws is, is dit voor recycle bedrijven juist weer prettig! Het zorgt er namelijk voor dat piepschuim (EPS) eindeloos opnieuw te gebruiken is. Recyclebedrijven zorgen dat piepschuim bij de correcte bedrijven en partijen terecht komt om opnieuw te gebruiken. Zo wordt EPS veel toegepast in de wegenbouw als ondergrond en opnieuw als piepschuim ter bescherming van bijvoorbeeld witgoed dat getransporteerd moet worden. Daarnaast wordt het ook toegepast door recycle bedrijven als hoogwaardige grondstof voor het maken van nieuwe isolatiepanelen. Zo wordt met EPS afval energie bespaart en wordt de CO2-uitstoot gereduceerd.

Recyclebedrijven ontzorgen

Recycle bedrijven zoals Prins Recycling ontzorgen zowel bedrijven als particulieren compleet. Als ondernemer snap ik heel goed hoe druk het bedrijfsleven kan zijn. Veel ondernemers ervaren het dan ook als een last om de (vele) afvalmaterialen op de correcte manieren te verwerken of te recyclen. Daarom komen recyclebedrijven zoals ik gewoon bij je langs om al het afval, dat geschikt is voor recycling, op te halen. Niet alleen levert dit bedrijven tijd op, maar het bespaart ook nog eens op afvoerkosten. Uit onderzoek van Dossier Duurzaam 2019 van b-open blijkt dat 76% van de consumenten positiever staat tegenover bedrijven die bijdragen aan een beter milieu. Voor particulieren zijn recycle bedrijven nuttig omdat je het als gemiddelde Nederlander maar druk hebt in het dagelijks leven. Doordat ik als recyclingbedrijf je afval op kom halen, weet je zeker dat je hebt bijgedragen aan een beter en schoner milieu!

DRAAG JE STEENTJE BIJ AAN EEN DUURZAME TOEKOMST

Neem contact op

Wil je meer weten over wat recyclebedrijven voor je kunnen beteken? Voor jou als particulier of als ondernemer? Wil je daar niet teveel geld, tijd en moeite aan kwijt zijn? Kies dan voor Prins Recycling. De beste onder de recycle bedrijven in Noord-Nederland en Groningen. Ik haal je materialen op en zorg ervoor dat deze bij de juiste grotere recycling bedrijven terecht komen. Neem gerust contact met me op voor meer informatie of voor een afspraak om je afval op te laten halen. Je bereikt mijn recycling bedrijf telefonisch via 06 – 38241993 en per mail via info@prinsrecycling.nl. Je hoort dan bijzonder snel van me!

Waar kunnen we je bij helpen?

Vul het formulier in voor een offerte of meer informatie

  CONTACT OPNEMEN

  Neem contact op voor het recyclen van uw materialen  ×